petek, 4. november 2016

Union Nefiltrirano Temno


Ime: Nefiltrirano Temno
Pivovarna: Pivovarna Union, Ljubljana

Stil piva: Temni ležak
Vsebnost alkohola: 4,6%
Na voljo: steklenica - točeno

Ocena: 2,8 / 5 → saj je kar v redu
(IZGLED: 3/5 - AROMA: 8/15 - OKUS: 8/15 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 5/10)

Po precej velikem uspehu Unionovega Nefiltriranega piva, ki se je med pivopivci izkazal za zelo popularnega in iskanega, sedaj v naši največji pivovarski družbi nadaljujejo svojo zgodbo še s temno verzijo nefiltriranega zvarka. Kajti kot pravijo v Unionu: Dnevi se krajšajo, pivo pa postaja temnejše.

Unionov temni nefiltriranec nas nežno objame s svojo rahlo praženo aromo in blagim dodatkom čokolade, iz ozadja pa oprezajo še nežni travnati toni hmelja. Popolnoma črno telo je srednje polnosti in prijetno žametno. Pod ne pretirano veliko bež peno, ki je sicer zelo neobstojna, pa se skriva nekoliko praženi začetek, morda celo rahlo kavnat, ki kasneje pridobi še čisto blagi čokoladni priokus. Dopolni ga lahkotna grenkoba z zaznavnim travnatim značajem, ki nas nato spremlja še v kratkem pookusu.

Za Temno Nefiltrirano lahko rečemo, da je pitno pivo brez kakšnih večjih posebnosti, celo nekoliko neizrazito - morda nekoliko bolj navduši le s svojo žametnostjo in polnostjo. Pivo, ki bo všeč predsvem širši množici pivopivcev, kar je v bistvu tudi njegov osnovni cilj. 
Cena: 1,19€ (0,5l; steklenica; v trgovini)

Kje ga najdem?
  • Pivnica Union (Ljubljana)
  • hipermarketi Špar (po Sloveniji)
  • hipermarketi Mercator (po Sloveniji)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

Ni komentarjev:

Objavite komentar