petek, 04. november 2016

Ime: Nefiltrirano Temno
Pivovarna: Pivovarna Union, Ljubljana

Stil piva: Temni ležak
Vsebnost alkohola: 4,6%
Na voljo: steklenica - točeno

Ocena: 2,8 / 5 → saj je kar v redu
(IZGLED: 3/5 - AROMA: 8/15 - OKUS: 8/15 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 5/10)

Po precej velikem uspehu Unionovega Nefiltriranega piva, ki se je med pivopivci izkazal za zelo popularnega in iskanega, sedaj v naši največji pivovarski družbi nadaljujejo svojo zgodbo še s temno verzijo nefiltriranega zvarka. Kajti kot pravijo v Unionu: Dnevi se krajšajo, pivo pa postaja temnejše.

Unionov temni nefiltriranec nas nežno objame s svojo rahlo praženo aromo in blagim dodatkom čokolade, iz ozadja pa oprezajo še nežni travnati toni hmelja. Popolnoma črno telo je srednje polnosti in prijetno žametno. Pod ne pretirano veliko bež peno, ki je sicer zelo neobstojna, pa se skriva nekoliko praženi začetek, morda celo rahlo kavnat, ki kasneje pridobi še čisto blagi čokoladni priokus. Dopolni ga lahkotna grenkoba z zaznavnim travnatim značajem, ki nas nato spremlja še v kratkem pookusu.

Za Temno Nefiltrirano lahko rečemo, da je pitno pivo brez kakšnih večjih posebnosti, celo nekoliko neizrazito - morda nekoliko bolj navduši le s svojo žametnostjo in polnostjo. Pivo, ki bo všeč predsvem širši množici pivopivcev, kar je v bistvu tudi njegov osnovni cilj. 
Cena: 1,19€ (0,5l; steklenica; v trgovini)

Kje ga najdem?
  • Pivnica Union (Ljubljana)
  • hipermarketi Špar (po Sloveniji)
  • hipermarketi Mercator (po Sloveniji)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.