torek, 15. november 2016

Ime: Menin'c Svetlo
Pivovarna: Domača Pivovarna pod Menino, Češnjice v Tuhinju

Stil piva: Ameriški svetli ale
Vsebnost alkohola: 6,2%
Na voljo: steklenica

Ocena: 3,8 / 5 → tako se dela
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 10/15 - OKUS: 12/15 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 8/10)

Morda z imeni v Domači Pivovarni pod Menino res niso najbolj kreativni, so pa zato toliko bolj z vsebinami. Svetli Menin'c je zvarek stila APA, ki bo še nekoliko popestril dobro zastopano ponudbo teh zvarkov.

Aroma Svetlega Menin'ca je povsem hmeljno naravnana, v nosu pa se prepletajo zmerne sadne note, predvsem citrusnega značaja, ter zaznavne začimbe s cvetličnim pridihom. Za dodatek pa bomo v zelo motnem in bledem slamnatem telesu srečali še čisto blag sladni značaj. Pod veliko in počasi izginjajočo belo glavo se nahaja srednja hmeljna grenkoba, ki popolnoma zaznamuje okus. Za priokus poskrbi citrusni značaj, ki se proti koncu nadgradi še s poprastim občutkom, vse pa se zaključi s krajšim in nežnejšim pookusom.

Lahkotno telo z večjo vsebnostjo mehurčkov naredi ta zvarek preprosto piten, k temu pa seveda še bolj pripomore predvsem preprost in čist okus. Zvarek, ki bo najbolj sedel v poletnih dneh, saj je piten kot le kaj - na koncu ostane le še želja po novem.
Kje ga najdem?
  • Pod Skalo Pub (Kamnik)
  • Zlata Ptička (Kamnik)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.