četrtek, 24. november 2016

Ime: Chocolate Stout
Pivovarna: Lobik Brewery, Maribor

Stil piva: Sladki stout
Vsebnost alkohola: 7,2%
Na voljo: steklenica

Ocena: 3.9 / 5 → tako se dela
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 12/15 - OKUS: 11/15 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 8/10)

Temne, hladne noči so še posebej primerne za razvajanje z nečim temnejšim, močnejšim in po možnosti čokoladnim. Lobiki so se odločili, da nam bodo pri tem pomagali in tako navarili ta čokoladni stout. 

Kot noč črno telo tega stouta se za kratek čas skrije pod manjšo bež odejo, kmalu pa od nje ostane le še tanek obroč. V naš nos zaplava prijetna kombinacija temne čokolade, nežno pražene kave (ki postane s časom bolj zaznavna) in zanimiv pridih jogurta (darilo pire v pivu). Za okrasje pa poskrbi še vanilija in nekaj alkoholnega duha. Srednje polno in svileno telo v sebi skriva pravšnjo sladkobo čokolade, ki kasneje dobi značaj temne, grenke čokolade s kavnim karakterjem. Okus oplemeniti še topel občutek viskija, ki prijetno in nemoteče pogreje.

Prijeten zvarek, ki v sebi skriva zelo širok nabor zanimivih okusov in arom, ter bo tako več kot primerno in najbolj prijetno za počasno srkanje v hladnih nočeh.
Cena: 2,6€ (0,33l; steklenica; v trgovini)

Kje ga najdem?
  • Pivarna (Maribor)
  • Sir William's Pub (Ljubljana)
  • Že v redu, Primož (Ljubljana)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.