sreda, 2. november 2016

Green Gold Wet Princess


Ime: Wet Princess
Pivovarna: Green Gold Brewing, Šempeter v Savinjski dolini

Stil piva: IPL (trgatveno pivo)
Vsebnost alkohola: 5,4%
Na voljo: točeno

Ocena: 2,9 / 5 → saj je kar v redu
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 9/15 - OKUS: 8/15 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 5/10)

Prišla je na festival, čisto mokra. Kdo? Ja, princeska iz Savinjske doline. Seveda govorimo o novem zvarku pivovarne Green Gold Brewing. Že poznano hmeljno princeso so osvežili z dodatkom svežega hmelja in nastala je Wet Princess, trgatveno IPL pivo.

Na izgled ta mokra princeska deluje zelo privlačno s svojim motnim in ognjeno oranžnim izgledom. Pod srednje veliko belo kremasto peno, ki še dopolni ta izgled, se skriva konkretna hmeljna aroma, kjer sodelujejo sveže travne note in kiselkasti-limonasti pridih. Le-ta na trenutke zaradi svoje kisline že spomni na sredstvo za pomivanje posode. Okus presenetljivo polnega telesa sledi prejšnjemu opisu s srednje izrazito hmeljno grenkobo, ki jo precej zaznamuje kiselkasti priokus. Pookus pa se le še nadaljuje v tem duhu.

Wet Princess tako kot njeno manj mokro sestro Hop Princess v celoti zaznamuje limonasto-kiselkasti-čistilni hmeljni značaj, ki je na trenutke morda preveč izrazit. Pivo nikakor ni neprijetno, toda zaradi svojih lastnosti ne bo po okusu vseh ljubiteljev.   
Kje ga najdem?
  • Mestni vrt (Žalec)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

Ni komentarjev:

Objavite komentar