sreda, 16. november 2016

Ime: Black IPA
Pivovarna: Pivovarna Lintvern, Bohinjska Bistrica

Stil piva: Črna IPA
Vsebnost alkohola: 6,9%
Na voljo: steklenica

Ocena: 4,4 / 5
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 14/15 - OKUS: 13/15 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 9/10)

V bližini Bohinja, bolj natančno pri Bohinjski Bistrici se nahaja (zaenkrat) majhna in mlada butična pivovarna Lintvern. Vsake toliko v svojo ponudbo vključijo tudi zmaja v omejeni seriji, kot je naprimer ta prava bohinjska črna IPA. Stil, ki v celoto združi aromatični in grenkobni značaj IPE, ter sladni karakter s temnejšo dušo.  

Takoj, ko ga spustimo na plano, nas Lintvern napade z izjemno vabljivo hmeljno aromo, kjer vladajo agrumi in tropsko sadje. Kmalu zatem se razvije še zelo nežna in rahlo pražena sladna nota. Temno rjavo telo te pošasti je pokrito z večjo bež glavo, ki tam tudi kar dolgo postoji. Že prvi požirek zaznamuje zmerna hmeljna grenkoba, kjer lahko vmes zaznamo tudi nekaj prijetnih sadnih not, sčasoma pa pride grenkoba vedno bolj do izraza. V finišu se pridruži še nekaj sladne praženosti, vendar le-ta komajda pride do izraza, saj v pookusu nadzor spet prevzame hmeljna grenkoba.

Lintvern Black IPA da tako vse od sebe in pokaže tisti svoj pravi značaj obeh svetov. Lahkotnejšega, a ne lahkega telesa, kar bruha s svojim hmeljnim značajem, dopolni pa ga še nežen sladni karakter. Okusen, lahkotno piten in točno tak, kot mora biti. 
Kje ga najdem?
  • Gostilnica - trgovinica Štrud'l (Bohinjska Bistrica)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.