ponedeljek, 14. november 2016

Ime: Sweet Red Ale
Pivovarna: Pivovarna APE, Sevnica

Stil piva: Jantarni ale
Vsebnost alkohola: 6%
Na voljo: steklenica

Ocena: 2,9 / 5 → saj je kar v redu
(IZGLED: 3/5 - AROMA: 9/15 - OKUS: 9/15 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 5/10)

Tudi pivovarska scena v Posavju se prebuja. Ljubiteljem piva je namreč na voljo prvo pravo sevniško pivo, za katerega so odgovorni v mali in mladi pivovarni APE. Njihov prvenec, oziroma eden izmed dveh, je pivo z imenom Sweet Red Ale, ki lepo pove, kaj si lahko od njega obetamo - nekaj rdečega in nekaj sladkega.

Če se nekoliko potrudimo, bomo lahko zaznali precej nežno in zadržano sadno aromo, ki je kljub temu zelo prijetna in v trenutku spomni na zelo zrele in sočne jagode. Pod zelo tanko in popolnoma neobstojno glavo rumenkasto bele barve se znajde bakreno rdeče, motno telo, ki nas najprej razveseli s srednje izrazno sladkobo. Sadni priokus jagodnega soka proti koncu dopolni le drobec grenkobe in nekaj pikantnejših tonov začimb, ki nato še malo poležijo na jeziku. Sčasoma pa zvarek še nekoliko pridobi na že začetno solidni sladkobi. 

Sweet Red Ale je točno to, kar bi po imenu sklepali in pričakovali - rdeč in sladek. Mogoče ima za odtenek preveč zadržano aromo, v srednje polnem telesu pa v popolnosti dominira sadna sladkoba. Zvarek, ki bo všeč predvsem ljubiteljem sadno-sladkih piv.  
Kje ga najdem?
  • Grajska Kavarna (Sevnica)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.