nedelja, 20. november 2016

Ime: Menin'c Karamelno
Pivovarna: Domača Pivovarna pod Menino, Češnjice v Tuhinju

Stil piva: Angleški svetli ale
Vsebnost alkohola: 5,7%
Na voljo: steklenica

Ocena: 2,7 / 5 → saj je kar v redu
(IZGLED: 3/5 - AROMA: 8/15 - OKUS: 8/15 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 5/10)

Mešanica treh sladov, dodatek hmelja, izvirska voda izpod Menine in pridne roke - tako nastane domače Karamelno pivo Menin'c, ki je prvotno namenjeno damskemu delu pivoljubcev.

Pod izjemno veliko, če ne ravno obstojno, glavo bele barve se nahaja motno jantarno telo, ki v sebi skriva dokaj lahko zaznaven sladni značaj. V nekoliko bolj izraziti aromi se pokažejo note praženega sladu ter seveda tudi pričakovan pridih karamele. Začetno sladkobo, ki je sicer na precej nežnejši in kratkotrajni strani, pa kmalu dopolni in kar nekoliko izpodrine solidna hmeljna grenkoba z nekaj poprastega občutka v zaključku in v kratkem pookusu.

Karamelni Menin'c je zvarek lahkega telesa s konkretno vsebnostjo mehurčkov, ki se pokaže v kar nekoliko manj karamelni luči, kot bi pričakovali glede na ime. Pitno, a brez kakšnih večjih posebnosti. 
Kje ga najdem?
  • Zlata Ptička (Kamnik)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.