nedelja, 27. november 2016

Ime: Menin'c Rdeče
Pivovarna: Domača Pivovarna pod Menino, Češnjice v Tuhinju

Stil piva: Jantarni ale
Vsebnost alkohola: 5,6%
Na voljo: steklenica

Ocena: 3,3 / 5 → ta je pa dober
(IZGLED: 3/5 - AROMA: 10/15 - OKUS: 10/15 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 7/10)

Na družinski kmetiji v Češnjicah pod Menino planino se vari Menin'c. Gre za butično pivo v manjših količinah, a v več barvah in izvedenkah med njimi tudi Rdeče pivo.

Jesensko obarvanega Menin'ca, pokritega z manjšo umazano belo glavo, zaznamuje motno telo jantarno-bakrene barve. Takoj nas objame s srednjim sladnim značajem, kjer je v ospredju prijetna karamela z nekaj hmeljnimi toni v ozadju, ki jih kasneje dopolni še rahel sadni pridih. Nežnega okusa in srednjega telesa nas rdeči Menin'c z blago sladkobo le narahlo poboža po brbončicah. Na koncu nas pričaka še blaga in kratkotrajna grenkoba brez kakšnega posebnega pookusa, a z nekaj poprastega občutka. 

Lahkotno pitno pivo precej uravnoteženega značaja, kjer niti aroma niti okus ne prideta preveč do izraza - in to je tudi cilj tega stila. Nežnejše pivo, ki bo igralo na note nežnejših ljubiteljev, a bodo v njem lahko uživali tudi ostali.
Kje ga najdem?
  • Zlata Ptička (Kamnik)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.