nedelja, 13. november 2016

Ime: Amber Pivo
Pivovarna: Center kulinarike in turizma, Ljubljana

Stil piva: Jantarni ležak
Vsebnost alkohola: 5%
Na voljo: steklenica 

Ocena: 2,7 / 5 → saj je kar v redu
(IZGLED: 2/5 - AROMA: 9/15 - OKUS: 8/15 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 5/10)

Naša prva šolska mikropivovarna nadaljuje s svojim delom, ki so ga začeli s svetlim ale zvarkom. Tokrat prihaja drugo KULTno pivo, ki sliši na ime Amber Pivo, z njim pa so začeli pot proti temnejšim odtenkom piva. Kar tako naprej. 

KULTno Amber Pivo se predstavi s popolnoma motno, umazano jantarno barvo in telesom polnim usedlin. Ne ravno najbolj privlačen izgled nekoliko popravi srednje velika, a neobstojna bež glava. Zaznamo lahko zelo nežne arome karamelnega sladu, nekaj blage čokolade, v ozadju pa še pridih dražečeg alkohola in nekaj hmeljnih dišavic. Srednja grenkoba zaznamuje začetek, proti koncu pa se pridruži še nekaj zelo umirjenih praženih tonov, ki se nadaljujejo še v kratek pookus.

Jantarno pivo zelo lahkega telesa se pokaže v precej blagi luči, saj ne izstopa ne v aromi, niti v okusu. Tako tudi ne ostane dolgo v spominu in ne moremo ravno reči da drugo KULTno pivo navduši. Pitno, a to je vse. 
Kje ga najdem?
  • KULT316 (Ljubljana)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.