četrtek, 29. marec 2018

Bevog Who Cares Editions Snake Charmer


Ime: Who Cares Editions Snake Charmer
Pivovarna: Bevog Brewery, Bad Radkersburg

Stil piva: Gose
Vsebnost alkohola: 4,4%
Na voljo: pločevinka

Ocena: 3,3 / 5 → ta je pa dober
(IZGLED: 3/5 - AROMA: 9/15 - OKUS: 11/15 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 7/10)

V Bevogu so se pivovarji zopet zabavali med pivovarskimi kotli in pripravili nekaj novega, posebnega, kar naj bi začaralo - vsaj po imenu sodeč. Kislemu ležaku so dodali nekaj soli ter nekaj ščepov koriandra in kardamoma, za piko na i pa so ga še nekoliko zadimili.

Snake Charmer šarmira s svojo kristalno jasno zlato-rumeno barvo ter puhasto in kmalu izginjajočo belo glavo. Nežno aromo dimljene slanine spremlja še zelo blag karakter začimb, ki je precej skrit, tako kot je tudi nežen skisani duh kleti. V okusu prevlada nežno kiselkasti priokus, ki s seboj iz arome prinese dimljeni značaj, ki nas spremlja ves čas, za konec pa ga dopolni še prijetno slankast in predvsem osvežilen občutek.

Snake Charmer je zvarek preprostega in lahkotnega telesa, ki pa v vsej svoji nežnosti pokaže vse svoje lastnosti - popelje na potep od dimljenega, preko začinjenega in kiselkastega, pa vse do slanega priokusa - ob vsem tem pa ostane lahkotno piten, mogoče pa koga spomni tudi na klasično slovensko jed, zelje in matevža. 
Cena: 2,70€ (0,33l; pločevinka) - Pivarna (Maribor)

Kje še ga najdem?
  • Že v Redu, Primož (Ljubljana)
  • Pivoljub (Ljubljana)
  • Za Popen't Pivoteka (Ljubljana)
  • Pivohram Golar (Gornja Radgona)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

Ni komentarjev:

Objavite komentar