sobota, 03. marec 2018

Ime: American Dream Pale Ale
Pivovarna: Thirsty River Brewing, Bovec

Stil piva: APA
Vsebnost alkohola: 6,2%
Na voljo: točeno

Ocena: 4,1 / 5 → vrhunsko pivce
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 13/15 - OKUS: 12/15 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 8/10)

Če je že pivovar te male bovške pivovarnice američan, je bilo pričakovati tudi, da bo na točilne naprave prišel čisto pravi ameriški pale ale - ta je za poseben značaj zvarjen s hmeljem sorte Mosaic.

Bovški američan ima le rahlo motno jantarno telo, ki ga pokrije srednje velika bela puhasta glava, za katero ostane lepa čipka. Pivo se izkaže z zelo, zelo prijetno tropsko aromo, kjer se znajde polna košara agrumov, kraljuje pa jim zelo prijeten in sočen ananas. Ameriške sanje so prijetno hmeljno grenke, dodaten čar pa jim ponudijo še nežno sladki sadni priokusi. V pookusu se grenkobni karakter še nekoliko razvije, predvsem pa kar traja in traja.

American Dream je tisto pivo, na katerem bi lahko gradili kakšen mora biti dober, tipičen APA zvarek. Lahkotnejšega in zelo svežega telesa z vabljivo aromo in nežnim, a karakternim okusom. Zelo dober primerek.
Cena: 3,50€ (0,5l; točeno) - Thirsty River Brewing Pub (Bovec)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.