nedelja, 18. marec 2018

Ime: Temni Lager
Pivovarna: Pivovarna Emonec, Koper

Stil piva: Temni pils
Vsebnost alkohola: 4,5%
Na voljo: točeno - plastenka

Ocena: 2,6 / 5 → saj je kar v redu
(IZGLED: 3/5 - AROMA: 8/15 - OKUS: 8/15 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 4/10)

Če imajo svetlega, skorajda morajo imeti v gostilniški pivovarni tudi domačega temnega, tako pač gre, kot kaže. In to drži tudi za Pivovarno Emonec, kjer lahko poskusite tega primorskega temačneža. 

V vrčku se znajde popolnoma črno pivo, ki se za precej kratek čas pokrije z manjšo bež glavo, od nje pa kmalu ostane le tanek obroček. Čokoladne note v aromi se pomešajo z vonjem belega kruha, nekaj pa doda še čisto blag praženi piš. Okusimo lahko izrazito sladkobo sladu, nekakšno kombinacijo kruhastih priokusov in mlečne čokolade. V finišu še pojavi kratkotrajna in nežna grenkoba, ter komajda zaznaven kiselkasti priokusek. Pookus je presenetljivo trajajoč, čeprav nekoliko sladkejši z rahlim kovinskim značajem.

Temni Emonec deluje kar nekoliko polnejšega telesa, tako da lepo nasiti. Je lahkotno piten, tisti rahlo kovinski priokus pa ne zmoti preveč. Temni ležak, soliden, preprost in brez kakšnih večjih presežkov, a ni napačen. 
Cena: 3,20€ (1l; plastenka) - Pivnica in restavracija Emonec (Koper)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.