sobota, 24. marec 2018

Ime: Tetkina Radost IPA
Pivovarna: Lobik Brewery, Maribor

Stil piva: IPA
Vsebnost alkohola: 6%
Na voljo: pločevinka

Ocena: 2,8 / 5 → saj je kar v redu
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 8/15 - OKUS: 8/15 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 5/10)

Tetkina Radost je IPA, ki so jo v mariborski pivovarni Lobik zvarili posebej za glasbeni dogodek v klubu Wetrinsky. Tetkine Radosti - jugo funk, soul & beat. Pravijo, da je to najboljša balkan fešta, ki to v bistvu sploh ni. Pivo pa seveda sodi zraven.

Tetkina Radost je rahlo motnikave jantarne barve, skupaj z večjo in kar trajajočo umazano belo glavo. Aroma je dokaj sramežljiva in zadržana, saj se prek piškotne osnove prebije le zelo nežen sadni dih s pridihom žvečilnih gumijev in piš borovcev. Solidno hmeljno grenkobo spremlja najprej lahkotna sladkoba, na koncu pa jo prevzame zeliščni občutek, ki se nato nadaljuje še v pookus.

Je IPA lahkotnejšega telesa in izjemno preprostega značaja. Ne izstopa ne po aromi niti ne po okusu, tako da bo ob pločevniki tega zvarka do izraza še bolj prišla glasba Tetkinih Radosti. 
Cena: 2,70€ (0,33l; pločevinka) - Pivarna (Maribor)

Kje še ga najdem?
  • Wetrinsky (Maribor)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.