torek, 06. marec 2018

Ime: Sour Side Lambic
Pivovarna: Thirsty River Brewing, Bovec

Stil piva: Kisli ale
Vsebnost alkohola: 5,2%
Na voljo: točeno

Ocena: 3,8 / 5 → tako se dela
(IZGLED: 3/5 - AROMA: 12/15 - OKUS: 12/15 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 7/10)

V ponudbi pravega brewpuba seveda ne sme manjkati tudi nekaj kislega - da zadostijo vsem okusom. Tako so tudi v bovškem Thirsty River Brewing pripravili svojo verzijo belgijskega lambik stila piva.

Sour Side je skorajda jasne zlato-rumene barve ter za krajši čas pokrit s tanjšo belo glavo. Obda nas s kiselkasto aromo v kateri prevlada značaj vinske kleti, dodanega pa je tudi nekaj zelo blagega sadnega kiselkastega pridiha. V okusu pride v začetku do izraza zelo sveža kislina skupaj z nežnim usnjenim in "funky" značajem. Kasneje pride ostrina kisline še bolj do izraza in postreže tudi z nekoliko trpkim finišem, nedtem ko nas ves čas spremlja še suh karakter.

Če se odločite za izlet na "kislo stran", pomeni da si boste privoščili kozarec zanimivega in predvsem osvežilnega piva, ki nikakor ne skopari s kiselkastim značajem, prav tako pa pokaže tudi svojo "funky" stran.
Cena: 3,00€ (0,3l; točeno) - Thirsty River Brewing Pub (Bovec)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.