nedelja, 11. marec 2018

Ime: Kraljica Roga
Pivovarna: Craft Pivovar MATT, Stara Cerkev

Stil piva: APA
Vsebnost alkohola: 5%
Na voljo: steklenica

Ocena: 2,9 / 5 → saj je kar v redu
(IZGLED: 3/5 - AROMA: 10/15 - OKUS: 8/15 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 5/10)

Rob kočevskega pragozda krasi posebna jeka, ki meri v višino kar 51 metrov, stara pa je več kot 500 let. zaradi tega ima posebno mesto tudi med domačini, lokalni gozdarji pa so jo poimenovali kar Kraljica Roga. V pivovarni MATT pa so tako poimenovali tudi svoj preprosti pale ale.

Kraljica je motne, ognjene jantarne barve, zakrita pa je z manjšo in neobstojno glavo bele barve. Hmeljne arome nam podarijo kombinacijo tropskega sadja (agrumi in sladki ananas) ter borovcev. Sladna psnova se nahaja v ozadju, saj v okusu do izraza veliko bolj kot sladni značaj pride zmerna hmeljna grenkoba, v finišu pa le-ta pridobi še kar precej izrazit poprast karakter, ki prijetno požgečka na poti po grlu navzdol.

Lahkotnejša Kraljica Roga je preprost in osvežilen pale ale, ki s svojo aromo povabi, z grenkobnejšim okusom pa ne komplicira in poskrbi za tisto za kar je narejen - da odžeja z značajem. Pivo za vsak dan. 
Kje še ga najdem?
  • Kava Bar Zeus (Kočevje)
  • Mestna Kavarna Kočevje (Kočevje)
  • Kulturni Center Kočevje (Kočevje)
  • One More Burger (Kočevje)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.