sobota, 10. marec 2018

Ime: Royal Duck
Pivovarna: Crazy Duck Brewrey, Žiri

Stil piva: Temni IPA
Vsebnost alkohola: 9%
Na voljo: buteljka

Ocena: 4,3 / 5 → vrhunsko pivce
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 15/15 - OKUS: 11/15 - TELO: 5/5 - KONČNI VTIS: 8/10)

"All bow to the queen!" Royal Duck je močni temni IPA zvarek, ki ga v Žireh s pomčjo treh sort ameriških hmeljev (Apollo, Amarillo in Citra) varijo le ob posebnih priložnostih - to je le ob polni luni.

Kraljeva račka nas v prvem trenutku napade z intenzivnimi in izjemno prijetnimi hmeljnimi aromami tropskega sadja, med katerimi se znajde polna košara ananasa, manga, pasijonke in podobnega, ter še polna posoda agrumov. Šele ko se sadni piš malenkost umiri, pridejo do izrza zelo sramežljive sladne note. Pod zelo veliko, puhasto in obstojno bež glavo se nahaja popolnoma črno telo, ki je dokaj polno in izjemno svilnatega občutka. Okus je nekoliko bolj zadržan, saj se srednji grenkobi pridružijo le blagi sadni, sladki priokusi, nekaj zelo medle čokolade ter za konec še trajajoč pookus, grenkoben in z blažjo toplino alkohola.

Royal Duck bo pivca s svojo vabljivo tropsko noto brez dvoma zapeljal že na prvi vdih, tudi okus pa ne bo pustil na cedilu. S svojo stopnjo alkohola bo nežno pogrel v zimskih dneh, s polnostjo telesa pa tudi lepo nasitil kraljeve okuse.
Cena: 9,49€ (0,75l; buteljka) - Leclerc (Ljubljana)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.