sobota, 31. marec 2018


Ime: Tutti Frutti
Pivovarna: Omnivar Brewery, Ljubljana

Stil piva: NEIPA

Vsebnost alkohola: 5,5%
Na voljo: steklenica


Ekipa ljubljanske pivovarne Omnivar nas bo s svojim NEIPA zvarkom Tutti Frutti popeljala na potovanje po okusih - vsaj tako obljubljajo. Poseben čar pa bodo temu potovanju dali hmelji, ki so jih vključili v pivo - domača Aurora in uvoženi Mosaic, Simcoe in Chinook.

Tutti Frutti na prvi pogled izgleda kot pravi pomarančni sok s svojo izjemno motno in bledo oranžno barvo ter manjšo puhasto belo glavo. Tudi v aromi zelo očitno pokaže svojo sadno, tropsko stran - velik kup agrumov s svojim sladkobnejšim dihom dopolni še ananas. Agrumi se prenesejo tudi zelo lepo v okus, kjer pa kmalu pobegnejo pred zelo ostro in izrazito hmeljno grenkobo. Ta s suhostjo do popolnosti popivna naš jezik, v pookusu pa še zelo dolgo pusti svojo ostro, zeliščno sled.

To sadno obarvano pivo je lahkotnejšega telesa in v svoj objem popolnoma zvabi s sadno aromo, S seboj prinese tudi konkretno nabito hmeljno grenkobo, kar se od IPA zvarka pričakuje, ampak v tem pogledu vseeno kar nekoliko pretirava ter izstopa, naše brbončice pa kar nekoliko preostro napade. 
Cena: 3,20€ (0,5l; steklenica) - Pivarna (Maribor)

Kje še ga najdem?
  • Beerightback (Nova Gorica)
  • Že v Redu, Primož (Ljubljana)
  • Sir William's Pub (Ljubljana)
  • Kimi Bar (Ljubljana)
  • Za Popen't Pivoteka (Ljubljana)
  • Pivoljub (Ljubljana)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.