sreda, 28. marec 2018

Ime: Sunrise In Argentina
Pivovarna: Lobik Brewery, Maribor

Stil piva: NEIPA
Vsebnost alkohola: 6,8%
Na voljo: točeno

Ocena: 3,7 / 5 → tako se dela
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 13/15 - OKUS: 10/15 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 7/10)

Fantje iz štajerske pivovarne Lobik so za otvoritev najnovejše pridobitve na ljubljanski kraft sceni, pivnico Lajbah, zvarili poseben NEIPA zvarek, ki so ga še dodatno začinili s hmeljem sorte galaxy.

Pivo na prvi pogled izgleda kot pomarančni sok s svojo izjemno motno in bledo rumenkasto barvo, izgled pa še dopolni velika bela puhasta glava, ki je tudi precej obstojna. Aroma navduši s sladkimi sadnimi aromami tropskih sadežev, predvsem se tu notri izkažeta mango in pomaranče. V nasprotju s sladko aromo nas prvi požirek udari s konkretno hmeljno grenkobo, ki je precej suha in zelo izrazita. Suh občutek iz finiša, ki kar popivna jezik, pa se nato nadaljuje še v pookus, le-ta pa tam postoji še kar nekaj časa.

Sunrise In Argentina se izkaže kot prava hmeljna bombica za ljubitelje IPA stila piva. Na pogled deluje popolnoma nedolžno, na prvi vdih nas posrka vase, nato pa z okusom pokaže tisti svoj pravi značaj. 
Cena: 3,00€ (0,3l; točeno) - Lajbah (Ljubljana)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.