ponedeljek, 21. januar 2019

Bevog Who Cares Editions Snow Shovel Hazy IPA


Ime: Who Cares Editions Snow Shovel Hazy IPA
Pivovarna: Bevog Brewery, Bad Radkersburg

Stil piva: NEIPA

Vsebnost alkohola: 6,7%
Na voljo: točeno - pločevinka


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Za konec letas o tudi v Bevogu zvarili hit letošnjega leta - NEIPA pivo. Praijo, da v ta motni IPA zvarek hmelja sicer nico metali z lopatami za sneg, bi jim pa le-te brez dvoma dobro pomagale premakniti manjšo goro hmelja, ki so ga porabili za to pivo.

Snow Shovel je stilu in seveda imenu primerno kar precej motnikavega, zlato-rumenega telesa, pokrit pa je s srednje veliko in lepo obstojno belo puhasto glavo. Izrazite arome tropskega sadja zavladajo v aromi s kombinacijo svojih svežih citrusnih not in slajših tropskih sadežev - grenivka, ananas, mango, pasijonka, itd. Nežnejša grenkoba lahkotno poboža in podraži brbončice, spremljajo pa jo že prej omenjeni sadni priokusi, ki so prav tako nežnejši, za malenkost pa prevlada citrusni značaj.

Snow Shovel je lahkotnejši in nežnejši zvarek, ki osvaja s svojo izrazito in zelo prijetno sadno aromo, medtem ko je grenkobni značaj stilu primerno zadržan, vse pa je zapakirano v osvežilno telo. Brez dvoma pivo za ljubitelje tega novega vala v svetu IPA piv.




  • Že v redu, Primož (Ljubljana)
  • Pivarna (Maribor)
  • Pivoljub (Ljubljana)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 4,1 / 5 → meni je zelo všečen zaradi super arome, svežega telesa in sadnih priokusov, ki jih nežen grenkobni značaj ne zakrije
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 8/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 17/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 
 
**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar