četrtek, 3. januar 2019

Skubeer ManGo2Tango IPA


Ime: ManGo2Tango
Pivovarna: Skubeer Brewing, Šoštanj

Stil piva: IPA

Vsebnost alkohola: 5,8%
Na voljo: steklenica


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Iz šoštanjske mlade pivovarnice v kratkem času prihaja še en IPAsto obarvan zvarek. Tale pa bo za razliko od ostalih zaplesal v tango stilu, s seboj pa kot kaže prinesel tudi nekaj tropskih ritmov, ki jih podarjajo izvrstni hmelji.

ManGo2Tango je dokaj motnikavega jantarno-zlatega izgleda, ki ga dopolni še zelo obstojna in precej velika bela pena na vrhu kozarca. Aromo, kot je že po imenu jasno, zaznamujejo prijetni tropski toni, kjer je brez dvoma prepoznati mango, čeprav mu družbo dela še kar zajeten kup agrumov. Tudi v okus se prenese ta izjemno svež citrusni značaj, dopolni ga še čisto blaga sladkoba, ter seveda srednje izrazna hmeljna grenkoba s kar nekaj poprastega občutka v koncu požirka. Grenkobni hmeljni značaj pa tudi v pookusu še nekaj časa pusti svojo sled.

Pivopivec, ki se bo odločil za tango s tem IPA zvarkom, ne bo razočaran, kajti ManGo2Tango prinese točno tisto kar se od njega pričakuje. Prijetno sadno aromo, zmerno grenkobo in osvežilno telo nekoliko bolj lahkotnega značaja.




~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,6 / 5 → zopet en dokaj sadno naravnan IPA, aromatičen in prijetne grenkobe; čisto korekten in v stilu tega, kar se od novodobnega IPA tudi pričakuje - nič več, ampak tudi nič manj
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 14/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 
 
**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar