ponedeljek, 14. januar 2019

Union English Ale


Ime: English Ale
Pivovarna: Pivovarna Union, Ljubljana

Stil piva: Angleški ale

Vsebnost alkohola: 6,9%
Na voljo: točeno


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

V pivovarni Union so tudi za praznovanje četrte obletnice svoje pivnice zvarili pale ale. Za razliko od bolj drzne prejšnje verzije v ameriškem stilu, so tokrat pripravili bolj umirjenega in v angleškem stilu.

English Ale je zelo motne zlate barve, pokriva pa ga precej tanka in neobstojna bela glava, ki v trenutku razkrije vse kar skriva. Najprej se spoznamo z dokaj nežno in sladno zaznamovano aromo, kjer še najbolj iztopajo biskvitne note, poleg pa je srečati tudi blag sadni dih, ki kasneje pride bolj do izraza. Okus sledi z nežnejšo sladko sladno osnovo in nekaj sadne sladkobe, za ravnovesje pa poskrbi blaga grenkoba, le-ta pa je proti koncu bolj travnatega značaja. Vse to pa zaključi še krajši in nežnejši pookus.

Unionov English Ale je nekoliko lahkotnejšega telesa in povsem preprostega značaja, kar ga dela predvsem preprosto pitnega. Kljub svoji nežnosti pa ima tudi nekaj angleškega karakterja, čeprav bolj nežne sorte.




  • Pivnica Union (Ljubljana)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,1 / 5 → sicer ni najbolj spektakularno pivo, kar tudi ni pričakovati glede na stil, a je lepo preprosto pitno in predvsem nezakomplicirano
(IZGLED: 3/5 - AROMA: 6/10 - OKUS: 6/10 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 13/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!***

Ni komentarjev:

Objavite komentar