sobota, 19. januar 2019

Tektonik Grace


Ime: Grace
Pivovarna: Pivovarna Tektonik, Ljubljana

Stil piva: Zimsko pivo

Vsebnost alkohola: 7%
Na voljo: točeno - steklenica


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Zimsko razpoloženo tektonično Grace smo lahko spoznali že pred nekaj leti, takrat še s priimkom Coconilla Stout. Od takrat je preteklo že nekaj piva in tudi ona se je precej spremenila - letošnjo zimo je postala t.i. (tektonično imenovani) toplozimni krepki ale (po domače winter warmer), diva pa sedaj sliši le na ime Grace.

Prepoznali jo bomo po konkretno temne kostanjevo rjavi barvi, pokriva pa se z manjšo in kremasto glavo bež barve, ki kar lepo postoji. Odišavljena je z nežno sladno naravnano osnovo z notami čokolade, prekrivajo pa jih rahlo začinjene note s precej lepo in solidno izraženo lesno noto in suhim sadjem v spremljavi. Kar lepo svilnato telo v sebi pokaže nekaj topline alkohola, kljub ne tako visoki stopnji le-tega. Tudi v okusu se pokaže blaga sladkoba, spremlja pa jo rahlo kvasno začinjeni priokus, blaga grenkobica in nekoliko bolj začinjen finiš.

Grace tako v sebi skriva tiste lastnosti, ki jih pivopivci iščejo v hladnih zimskih dneh - sladno konkretnejša piva, po možnosti s priokusi čokolade in/ali suhega sadja in nekoliko občutnejšo alkoholno toplino. Grace to prinese in je v tem pogledu poimenovanje toplozimni močni ale povem primerno.




  • Sir William's Pub (Ljubljana)
  • Pivoljub (Ljubljana)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,5 / 5 → zame mogoče malo preveč "belgijsko" naravnano pivo, ki pa je zaradi svojega lepo izraženega lesnega značaja in občutka suhega sadja vseeno lepo simpatično
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 7/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 13/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 
 
**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar