petek, 11. januar 2019

Old Franz Zimski Porter


Ime: Zimski Porter
Pivovarna: Old Franz Brewery, Poljčane

Stil piva: Porter

Vsebnost alkohola: 7%
Na voljo: buteljka


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Tudi v mladi pivovarnici Old Franz Brewery so se odločili, da letošnje praznike še posebej začinijo. Zvarili so zimski porter, ki so ga dodatno obogatili z rumom Kraken, cejlonskim cimetom in burbonsko vanilijo, ki bodo poskrbeli za zimsko udobje.

Večja pena bež obarvanosti za nekoliko krajši čas zastre pogled na popolnoma črno telo tega zimskega porterja. V aromi se pomešajo nežnejše arome - praženost, čokolada in vanilija, ter tako ustvarijo prijetno kombinacijo, ki je sicer zelo zadržana. Kasneje pa se tej družbi pridruži še čisto blag duh ruma. Okus nas nekoliko bolj pogumno objame s praženim značajem, ki ga dopolni še nežnejša grenkoba. Svoje odigra tudi zelo blaga sladkoba ter čisto nežen začinjeni značaj na koncu požirka. Vse pa se zaključi s še kar trajajočim pookusom.

Zimski Porter je sicer nekoliko manj polega telesa kot bi morda pričakovali (želeli), obenem pa tudi bolj preprostega značaja, a nam dodatek ruma v koncu požirka vseeno podari tisto pričakovano toploto, čeprav na prijetno nežen način.




    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Sorodni in podobni zvarki:
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Moje mnenje: 3,4 / 5 → kar nekoliko bolj preprostega okusa; sam bi si želel polnejšega, bolj kremastega telesa in drznejše arome - dodatek ruma prijetno popestri in ne zažge
    (IZGLED: 4/5 - AROMA: 7/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 13/20)

    ***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 
     
    **Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

    1 komentar:

    1. georg.fugina@telemach.net17. januar 2020 ob 00:05

      Kaj, prosim, bi to pomenilo?

      "polega telesa"

      OdgovoriIzbriši