sobota, 12. januar 2019

Pelicon Winter 2018


Ime: Winter 2018
Pivovarna: Pivovarna Pelicon, Ajdovščina

Stil piva: Zimsko pivo

Vsebnost alkohola: 9,2%
Na voljo: buteljka


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Pelicon Winter je temno pivo posebne polnitve ob koncu leta, ki ga tako že peto leto zapored varijo v Ajdovščini za ljubitelje piva in vsako leto gre za malenkost drugačno verzijo. Tokratna verzija v sebi skriva kakav, kokos, les in vanilijo, torej vse potrebno za tiste prave zimske občutke.

Winter je popolnoma črnega odtenka, za kar nekaj časa pa pogled nanj zastre sicer majhna kremasta glava bež barve. v aromi, ki je kar nekoliko nežnejše narave, ga zaznamujejo čokoladne note, ki jim nekaj čara dodajo še začinjeni toni in blag lesni pridih, veliko kasneje pa čokolada nekoliko pogumneje zadiha. Okus nam v začetku ponudi konkretno začinjene priokuse, zraven se pojavi kvasast priokus in nekaj rahlo sladke čokolade. Solidna grenkoba dopolni te okuse, v pookusu pa se  znova pojavi kvasast značaj, ki kasneje pridobi še kavnate priokuse.

Winter 2018 je srednje polnega telesa in pokaže le malenkost topline alkohola, kljub kar visoki stopnji le-tega. najbolj ga zaznamujejo začinjeno-kvasasti priokus, ki tako poskrbijo, da pivo kar lepo prikliče belgijske spomine. Kompleksen in poseben, tako kot za praznike mora biti.




  • Pelicon Bottle Shop (Ajdovščina)
  • Pivoljub (Ljubljana)
  • Pop's Place (Ljubljana)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,1 / 5 → sicer zanimiv in kompleksen, toda zame je pretirano "belgijski" - preveč izrazite začimbe in kvasni priokusi - letošnja verzija res ni zame
(IZGLED: 5/5 - AROMA: 7/10 - OKUS: 5/10 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 11/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 
 
**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar