sreda, 2. januar 2019

Lobik Able Archer '83


Ime: Able Archer '83
Pivovarna: Lobik Brewery, Maribor

Stil piva: Dvojni NEIPA

Vsebnost alkohola: 8,3%
Na voljo: točeno - pločevinka


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Lobikov Able Archer '83 nosi ime NATOve vojaške vaje iz leta 1983, ki je bila zaradi različnih napetosti tudi eden najbližjih primerov začetka jedrske vojne, do katere pa na veliko srečo ni prišlo. Danes pa je Able Archer '83 dvojni NEIPA, zvarjen s Citro, Mosaicom, Amarillom in Galaxyem - pivo v stilu, ki ga (kot je bilo večkrat pokazano) Lobiki najbolj obvladajo.

Že na prvi pogled Able Archer oddaja izjemno "juicy" vibracije s svojim pomarančno oranžnim izgledom in popolnoma motnim telesom, ter seveda večjo puhasto glavo bele barve, ki kar lepo potraja. V aromi ga izdaja izrazit značaj zelo sočnih in sladkih breskev (pa še kakšen tropski sadež za zraven), ki jih rahlo dopolni še blag citrusni značaj. Nežna grenkoba se le na hitro sprehodi po naših brbončicah, medtem ko je sadna sladkoba veliko lepše izrazna. Pookus pa je čisto na koncu za odtenek bolj grenkoben in precej kratkotrajen.

Able Archer '82 vse ljubitelje novodobnejših IPA zaznamovanih piv osvaja s svojo aromatičnostjo in sadnimi priokusi, obenem pa je s svojim precej zaznavnim sladkim značajem kar nekoliko bolj nasitnega značaja - prava mala sadna bombica. Aha, in nikakor ne boste verjeli koliko % alkohola skriva v sebi - kajti prav nič ga ni zaznati.




  • Lajbah (Ljubljana)
  • Sir William's Pub (Ljubljana)
  • Že v redu, Primož (Ljubljana)
  • Pivoljub (Ljubljana)
  • Za Popen't Pivoteka (Ljubljana)
  • Pivarna (Maribor)
  • Lobik Taproom (Maribor)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 4,6 / 5 → zelo prijetno, osvežilno in aromatično ter popolnoma sadno naravnano pivo z blago grenkobo- čisto v stilu mojega okusa; čeprav so Lobiki že večkrat prikazali ta "juicy" značaj v svojih pivih, je Able Archer mogoče celo najbolj "juicy" izmed njih
(IZGLED: 5/5 - AROMA: 9/10 - OKUS: 9/10 - TELO: 5/5 - KONČNI VTIS: 18/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 
 
**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar