torek, 29. januar 2019

Reservoir Dogs Medana Orange (3.0)


Ime: Medana Orange (3.0)
Pivovarna: Reservoir Dogs Brewery, Nova Gorica

Stil piva: Kisli ale

Vsebnost alkohola: 6%
Na voljo: buteljka


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Medana Orange je tretja verzija butične kislice pivovarne reservoir Dogs. Fermentacija je v tej seriji potekala v vinskih sodih na divjem kvasu in bakterijah - usedlinah spontane fermentacije oranžnega vina. Fantje pravijo, da to ni flamski rdeči ale, ampak Medana Orange.

Tretja verzija tega pivsko-vinskega posebneža je temnejšega, žarečega odtenka oranžno-jantarne barve, za zelo kratek čas pa pivo pokrije milnata umazano-bela glava, od katere kamlu ostane le tanjši obroček. Aroma je solidno kiselkasto naravnana, v njej pa se lepo izrazijo note grozdja in duh vinske kleti s precej izrazitim vinskim značajem. Malo kasneje pa se iz ozadja začnejo prikazovati blagi pridihi nežnega jagodičevja, ki postanejo s časom vse bolj izraziti, ter nežen lesni značaj. Okus zaznamuje akr konkretno vinska kislina, na trenutko s kar nekaj ostrine kisa, lepo pa jo dopolni še nežnejši sladko-kiselkasti sadni občutek na koncu.

Gre za konkretno kiselkasto pivo, ki zaradi tega najbrž ne bo po meri bolj klasičnim pivopivcem, bo pa definitivno poslastica za ljubitelje kislic. Kljub konkretni kislosti, pa je zaradi blagega sladkega sadnega značaja zelo preprosto pitno.




  • Reservoir Dogs Točilnica (Nova Gorica)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 4,2 / 5 → meni zelo všečna kislica; ni preostra, a je vseeno zame dovolj kiselkasto konkretna, a obenem tudi dovolj enostavno pitna (skorajda kar malo presenetljivo preprosto)
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 8/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 18/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 
 
**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar