sreda, 16. januar 2019

Loo-blah-nah Belgian Quadrupel Barrel Aged


Ime: Belgian Quadrupel Barrel Aged
Pivovarna: Loo-blah-nah, Ljubljana

Stil piva: Samostanski quad

Vsebnost alkohola: 9,8%
Na voljo: steklenica


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Belgian Quadrupel je najmočnejše "trapistovsko" pivo, ki so ga zvarili v naši prestolnici. Že tako poseben stil piva pa so v pivovarni Loo-blah-nah nato še leto dni starali v hrastovih sodih refoška, za res prijetno in posebno izkušnjo.

Postarani quadrupel je kostanjevo-rjavkaste barve, temnega odtenka, pokrije pa ga neobstojna in tanka pena umazano bele barve. Pivo odlikujejo prijetne sladne note, rahlo nežnejše narave, ki jih dopolnijo bolj zaznavne note suhega sadja, družbo pa jim delajo pridihi oreščkov, blaga vanilija in lesni duh na koncu - le-ta pa sčasoma postaja vse izrazitejši. V okusu najrpej prevlada kar izrazita sladna sladkoba, kjer piškotni značaj dopolnijo oreškaste note. Nežen kvasni občutek poskrbi za belgijski značaj, srednja grenkoba pa za nekaj ravnovesja v pivu. Piko na i pa na koncu narišejo še nežno začinjeni priokusi.

Prisotnost alkohola v pivu se kar lepo pokaže s svojo toplino, vendar pa ne zažge na poti navzdol. Staranje v sodih je pivu dodalo svoj značaj, zaradi kar lepo izrazite sladkobe pa je to pivo več kot primerno tudi kot nadomestek ali spremljevalec sladice v hladnih dneh/večerih.




  • Pivoljub (Ljubljana)
  • Sir William's Pub (Ljubljana)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 4,2 / 5 → sicer mi je bila nestarana/originalna verzija še malo bolj vrhunska, vendar je tudi ta s svojim kar konkretnim lesnim značajem zelo okusna
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 9/10 - OKUS: 8/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 17/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 
 
**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar