petek, 4. januar 2019

Zupanič Božično Pivo


Ime: Božično Pivo
Pivovarna: Pivovarna Zupanič, Maribor

Stil piva: Jantarni ležak

Vsebnost alkohola:
Na voljo: točeno


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

V lokalno poznani mariborski pivnici in pivovarni zupanič v decembru pripravijo tudi praznično Božično Pivo. V praksi to pomeni, da zvarijo jantarni/rdeči ležak, ki je na voljo le v tem prazničnem času.

Zupaničev božični ležak je skorajda popolnoma jasne jantarne barve, izgled pa dopolni srednje stabilna pena umazano bele barve. V aromi prevladajo nežnejše sladne arome z notami kruha in rahle karamele, poleg pa je zaznati tudi nekaj sladkega duha bombonov. V okusu izstopa blago sladkoben značaj, dopolni pa ga nežna, rahlo travnata hmeljna grenkoba. Vse se nato zaključi na hitro, brez kakšnega posebnega pookusa.

Pri tem božičnem pivu gre za lahkotnjši in nežnejši ležak, ki sicer ne izstopa ne po aromi, niti po okus, ga pa še najbdolj zaznamujejo sladke sadne note. Je nekoliko drugačen od klasičnega svetlega, tako da je to nekaj rahlo drugačnega za stalne obiskovalce pivnice.




  • Pivnica Zupanič (Maribor)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 2,8 / 5 → zelo nežen in neizrazit, posledično rpeprosto piten, čeprav ga mogoče malo preveč vleče na sladko stran
(IZGLED: 3/5 - AROMA: 6/10 - OKUS: 5/10 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 11/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 
 
**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar