nedelja, 6. januar 2019

Bevog Who Cares Editions Gute Nacht


Ime: Who Cares Editions Gute Nacht
Pivovarna: Bevog Brewery, Bad Radkersburg

Stil piva: Porter

Vsebnost alkohola: 5,8%
Na voljo: pločevinka


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Pivo za lahko noč? Zakaj pa ne! V pivovarni Bevog so svojega okostnjaka iz linije piv Who Cares Editions oblekli v pižamo, v porterja pa so za pravo kombinacijo okusov dodali kakav, vanilijo in kokos.

Kot najtemnejša noč črno pivo je skrito pod lepo kremasto in dostojno obstojno peno rjavkaste-bež barve. Prijetna aroma najprej nežneje osvaja s čokoladnimi notami, kmalu pa se jim pridruži še nežen dih vanilije, tako pa tudi skupaj prekrijeta blag praženi dah. Kar precej kasneje pa se priplazi še zelo všečen in lepo izrazen kokosov značaj. Svilnato telo dokaj polnega telesa lepo spolzi po grlu navzdol, na poti pa se pokaže s srednje praženim karakterjem. Nežnejša sladkoba se drži veliko bolj zadaj, zaznati pa je tudi nekaj rahlo kiselkasto naravnanega značaja, ki spomni na ribez. Pookus pa na koncu še nekaj časa pusti rahlo praženo sled.

Gute Nacht porter na rahlo bolj nežen način prikaže večino značilnosti, ki smo jih bolj vajeni iz močnejših piv, a ob blažji alkoholni stopnji, pred, med in potem pa navduši tudi s svojo zelo prijetno aromo.




  • Pivarna (Maribor)
  • Že v redu, Primož (Ljubljana)
  • Pivoljub (Ljubljana)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,8 / 5 → prijeten porter dovolj polnega okusa tudi za pivske sladokusce, čeprav bi sam rad v okusu občutil še malo več čokoladnega značaja - kot je temu tako v aromi, naprimer
(IZGLED: 5/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 14/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 
 
**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar