sreda, 9. januar 2019

Lobik/Nova Runda Brotherhood of Hops: Curiosity


Ime: Brotherhood of Hops: Curiosity
Pivovarna: Lobik Brewery, Maribor v sodelovanju z Nova Runda, Zagreb (Hrvaška)

Stil piva: Dvojni NEIPA

Vsebnost alkohola: 8%
Na voljo: točeno - pločevinka


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Bratovščina hmelja, slovensko-hrvaška pivovarska naveza, nadaljuje s svojim poslanstvom pohmeljevanja vseh pivopivcev. Njihov naslednji skupni projekt sliši na ime Curiosity, gre pa za konkretnejši dvojni IPA zvarjen v maniri vzhodne obale ameriškega pivovarstva (East Coast DIPA). Ali po domače, zopet eno konkretno hmeljno veselje za ljubitelje tega zelenega zlata.

Radovednež se pojavi v super motni oranžni barvi, njegov izgled pa dopolni kar hitro bežeča in izjemno milnata glava bele barve, od katere kaj kmalu ne ostane skorajda nič. Napove ga prijetna sladka, sočna sadna aroma - breskve in rahlo nežnejši tropski sadeži, ki so kar lepo izraziti. Nežnejšo grenkobo v okusu spremlja še čisto blag sladek priokus sadja, bolj pogumno pa ju dopolni še lepo svež citrusni značaj. Rahlo poprast finiš se prikaže čisto na koncu, Curiosity pa za sabo pusti še čisto kratko sled v pookusu.

Curiosity je še eden v vrsti zelo prijetnih hmeljno zaznamovanih piv, ki so priromali (tudi) izpod rok Lobikov. Odlikuje ga lahkotna pitnost, kajti gre za lepo sadno zaznamovano pivo, ki pa svojo kar zajetno stopnjo alkohola neizmerno dobro zakriva - v bistvu ga sploh nič ni zaznati.




  • Lobik Taproom (Maribor)
  • Lajbah (Ljubljana)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 4,2 / 5 → pivo zvarjeno po okusu pivoljubcev, ki so jim hmeljni okusi zelo blizu (kot meni) - zelo sadno aromatično z dovolj sadnega (sladkega) značaja in predvsem sveže in zelo lepo pitno
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 9/10 - OKUS: 8/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 17/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 
 
**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar