ponedeljek, 28. december 2015

Ime: Dimljeni Temni Ležak
Pivovarna: Pivovarna Lukovica, Lukovica
Stil piva: Dimljeno pivo
Vsebnost alkohola: 4,4%

Ocena: 3,8 / 5

Domače pivo Rokovnjač velja za eno izmed (naj)boljših domačih pivovarn pri nas, ki na srečo ljubiteljev piva včasih postreže tudi s kakšnim drugačnim pivom, kot smo jih navajeni. Med eno takih piv lahko štejemo tudi dimljeni temni ležak, ki je v bistvu eno redkih domačih dimljenih piv pri nas sploh. 

Predstavi se nam s temno rjavo barvo, na vrhu kozarca pa se bohoti še velika in razmeroma obstojna pena kremaste bež barve. Najprej naš nos zazna nežen vonj sladu z notami čokolade, ki pa se nato razvije v praženo aromo z dokaj blagim vonjem po dimu. V okusu se na začetku spoznamo s sladkimi karamelnimi notami, katerim pa sledi dimljeno telo z lahko, vendar dovolj izrazito grenkobo. 

Vse skupaj se zaključi s praženim pookusom, ki še dodatno pripomore k razmeroma polnemu in kremastemu telesu tega dokaj nasitnega piva. Brez dvoma ne gre za še en generični temni ležak.

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Arhiv

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.