sobota, 13. julij 2019

Bevog Who Cares Editions 花


Ime: Who Cares Editions 花
Pivovarna: Bevog Brewery, Bad Radkersburg

Stil piva: Belgijsko pšenično pivo

Vsebnost alkohola: 4,4%
Na voljo: točeno - pločevinka



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Če bi znali japonsko, bi že sama pismenka 花 ali hana povedala, da so Bevogovci tokrat ustvarili nekaj bolj cvetličnega. Gre za belgijsko pšenično pivo, poznano kot witbier, v katerega so za prave okuse dodali liste limete kaffir, lupinico grenivke in pomaranče ter koriander.

Hana se takoj na začetku pokaže s svojo izrazno aromo pšeničnega piva, na čelu z banano, konkretnimi citrusi in nekaj kar lepo prikazanih začinjenih tonov. Na pogled jo zaznamuje izredno motno, zlato-rumeno telo, ki ga prekriva zelo trajajoča bela puhasta glava. Okus, ki ga Hana nič kaj ne skriva, odlikuje srednje občutna grenkoba z osvežilnim priokusom agrumov, nežnejša pšenična sladkoba in sladek finiš.

Bevogova Hana je osvežilnega telesa ter lahkotnega in kar nekoliko poprastega značaja, kar še doda k že tako zavidljivi svežini. V bistvu v osnovi povsem tipičen belgijski wit, ki pa so ga v Bevogu uspeli še nekoliko nadgraditi.




  • Pivohram Golar (Gornja Radgona)
  • Pivarna (Maribor)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,6 / 5 → sicer nisem velik ljubitelj pšeničnega značaja, toda tale Hana zelo lepo steče in podraži s svojim začinjenim značajem - (tudi meni) zelo všečen witbier
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 7/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 14/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar