četrtek, 9. marec 2023

Pelicon The Leaking Barrel - Barleywine 2021


S svojim barleywine zvarkom v pivovarni Pelicon napovedujejo novo serijo piv - The Leaking Barrel. V pivovarni pravijo, da ta konkretni zvarek predstavlja znanje vseh preteklih 10 let varjenja piva - pravi "masterpiece", ki so ga starali v štirih različnih sodih ruma in bourbona.
 
Pivo je precej temno rjave barve, kar že črne, zelo tanka bež obarvana glava, pa na vrhu preživi le nekaj trenutkov. Zelo prijetna aroma nas hitro zvabi v svoj objem z izrazitimi notami oreškov in suhega sadja, spremljavo pa nudijo čokoladne in karamelne note, v ozadju pa še lahkoten lesnat pridih. Požirek ponudi srednjo sladkobo, v kateri prevladujejo priokusi suhega sadja (predvsem rozine) - vse deluje precej sirupasto, rahlo pa to sladkobo preseka ribezov priokus. Nežen pookus pa nato še lepo potraja v ustih.
 
Peliconov barleywine je polnega in "lepljivega" telesa, ki z žametnim občutkom spolzi po grlu. Ob tem nas le rahlo pogreje s svojo toplino alkohola, ki pa je zelo dobro zakrita (za svojih 14%). Kljub tej polnosti in kompleksnosti pa deluje zelo preprosto pitno.     
 

The Leaking Barrel - Barleywine 2021

Ajdovščina

Ameriško ječmenovo vino

14%

Kje naj ga iščem?



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 4,4 / 5 → polno telo, sladicaste arome, sladkoba v okusu in (presenetljivo) preprosto pitno - res je "masterpiece"

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 9/10 - OKUS: 9/10 - TELO: 5/5 - KONČNI VTIS: 17/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar