sreda, 30. november 2022

Bevog Hagger Blend 0422

Dobro poznani Bevogov Hagger je načeloma vsako leto zvarjen na isti način, vendar zaradi njegovega staranja v starih sodih žganih pijač, vsako leto pivcu prinese nekoliko drugačno izkušnjo. Definitivno res poseben Bevog. 
 
Tanka in le za nekaj trenutkov obstojna bež obarvana glava prekrije zelo temno rjavo, v bistvu skorajda že čisto črno telo tega Haggerja. V aromi nam na začetku ponudi kar lepo občutne note alkohola (viski), ki jih nekoliko bolj nežno iz ozadja dopolnjujejo lesni ter čokoladni in kakavasti pridihi. Požirek je srednje grenkoben v začetku, sledi pa kar pošteno zaznavna čokoladna sladkoba. Zraven dobimo še kar nekaj blage kislosti, ki spomni na jagodičevje, v finišu pa zopet srečamo občutno alkoholno toplino. 
 
Hagger 0422 je nekoliko manj polnega telesa ter tokrat precej bolj občutnega alkoholnega značaja, ki kar pošteno pogreje, ko steče po grlu. Precej konkreten barley wine, ki ponuja veliko značaja, predvsem pa ogreje.   
 

Hagger Blend 0422

Bad Radkersburg

Ječmenovo vino

12%

Kje naj ga iščem?



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,5 / 5 → alkohol pride precej do izraza, nekoliko manj polnega telesa in manj sladicastega značaja - najbrž bi se še lepo postaral, trenutno pa je kar nekoliko (pre)oster

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 13/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar