sreda, 5. julij 2023

Clef Banana Sour

V pivovarni Clef so se pred časom zelo lepo predstavili s svojo serijo kislih smoothie piv z različnimi sadnimi okusi. Sedaj pa so to serijo še nekoliko razširili in nadgradili ter ji dodali Banana Sour, v katerem banane spremlja še vanilija. 

To bananino kislo pivo je pošteno motnega telesa zlate barve, tanjša bela penasta glava, pa na vrhu koazrca ni preveč trajajoča. Aroma je zelo vabljiva in s konkretno sladicastim pridihom - v ospredju so zelo sladke banane, iz ozadja pa se naprej prerinejo kasneje bolj izraziti pridihi vanilije. V ozadju se pojavi še kakšen zelo nežen začinjen dih, vse skupaj pa deluje zelo prijetno. Požirek je nežno kiselkast v začetku, v nadaljevanju pa zelo dobro zategne usta s svojo kislino, pridruži pa se še nežna sadna sladkoba, ki je malo bolj sramežljiva. Nežen pookus pa kar na hitro pobegne.

Clefov Banana Sour je zaradi svoje sadno-kisle kombinacije zelo svežega značaja, skupaj z nižjo stopnjo alkohola in lahkotnim telesom pa je tudi zelo preprosto piten. Celota pa deluje kot ena res huda sladica.


Banana Sour

Petrovče

Smoothie kisli ale

4,4%

Kje naj ga iščem?



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 4,1 / 5 → kisel in saden, zelo lepo piten in povsem v duhu smoothie piv - čisto neklasičen značaj

(IZGLED: 3/5 - AROMA: 9/10 - OKUS: 8/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 17/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar