torek, 24. januar 2023

Lintvern RIS MMXXII

Lintvernov tradicionalni zimsko-praznični zvarek je v letošnjem letu stopil iz porterske obleke v stoutovsko. V tej gorenjski pivovarni so namreč zvarili ruski imperialni stout, visoko alkoholno pivo, ki je še nekaj značaja dobilo, ko se je staralo skupaj z lesom francoskega hrasta. 
 
RIS je popolnoma črnega telesa, pogled nanj pa le za nekaj trenutkov ovira tudi sicer zelo majhna bež obarvana glava. V aromi nas pričakajo nežne, a zelo vabljive čokoladne note, ki jih spremljajo še karamelni in praženi pridihi, nekaj suhega sadja in rahel akoholni dih, kasneje pa kar pošteno zadiha še lesna nota, ki prevzame primat. Začetek požirka zaznamuje prijetna sladkoba, suho sadje in čokolada, nadaljevanje pa je srednje grenkobno. Pražen finiš je kar lepo izrazit, v pookusu pa nam v ustih ostane poleg njega še nekaj sadnega in lesenega občutka. 
 
Lintvernov RIS je srednjega telesa in kar lepo zaznavne topline alkohola, ki na trenutke tudi malo podžge. Svilnati požirek pa nam ves čas sporoča tudi svoj lesni značaj. Konkretno pivo za takrat, ko se je treba dobro pogreti. 
 

RIS MMXXII

Bohinjska Bistrica

Cesarski stout

9,8%

Kje naj ga iščem?



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,4 / 5 → lesni značaj kar pošteno pride do izraza; v požirku je pivo tudi kar nekoliko ostro, tako da bi mu še malo "ležanja" res prav prišlo

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 6/10 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 13/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar