ponedeljek, 26. februar 2018

Green Gold Oil Warz


Ime: Oil Warz
Pivovarna: Green Gold Brewing, Šempeter v Savinjski dolini

Stil piva: Cesarski stout
Vsebnost alkohola: 10,5%
Na voljo: točeno

Ocena: 3,6 / 5 → tako se dela
(IZGLED: 3/5 - AROMA: 13/15 - OKUS: 10/15 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 6/10)

V savinjski pivovarni so se odločili zvariti konkretno močan cesarski stout z najboljšo belgijsko čokolado in slovensko kavo, ter ga nato za dobrih deset mesecev zaprli tudi v perujske sode. Vendar so še pred tem en del tega zvarka prihranili in ga ponudili tudi obiskovalcem 20. obletnice delovanja Sir William's Puba.

Na prvi pogled Oil Warz s svojim temno rjavim, skorajda popolnoma črnim gostim telesom in odsotnostjo omembe vredne glave resnično spomni na nafto. Belgijska čokolada opravi svoje, saj v naš nos kar zaplavajo prijetne in lepo izrazite note mlečne in tudi temne čokolade, medtem ko je zadaj skritega nekaj kavnega pridiha. Tudi v okusu najprej srečamo čokoladno sladkobo, ki se ji nato pridruži še nežna grenkoba, ki pride v pookusu le malenkost bolj do izraza. Vse skozi pa nas spremlja izrazit alkoholni karakter, ki kar konkretno segreje na svilnati poti po grlu navzdol (a ne zažge).

Oil Warz se sicer predstavi kot nežen, čokoladni cesar, vendar nas nato resnično konkretno udari s svojo odkrito alkoholno stopnjo - saj, v bistvu pa je to od Green Gold tudi pričakovati, kajti če se nečesa lotijo, se tega lotijo na vso moč. Mogoče bo nekaterim alkohol vseeno preveč prisoten, tudi zato pa bo še bolj interesantno videti, kako se bo pivo teh 10 mesecev razvijalo zaprto v sodih.
Cena: 4,50€ (0,3l; točeno) - Sir William's Pub (Ljubljana)

Kje še ga najdem?
  • Mestna Kavarna (Žalec)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

Ni komentarjev:

Objavite komentar