četrtek, 30. junij 2016

Pivo & Burger Fest - Summer Edition

Prvi vikend v juliju se na ljubljansko tržnico vrača Pivo & burger Fest. Zgodila se bo že šesta izvedenka tega zmenka med burgerji in pivom, tokrat v poletni preobleki. Kot smo že navajeni in razvajeni, lahko tudi tokrat na trgu pričakujemo popolno okupacijo okusnih burgerjev vseh vrst. Ter seveda veliko število odličnih piv s katerimi bomo splaknili okus burgerja in tešili žejo.

Na festivalu bodo sodelovali mnogi strai znanci tega druženja, tako iz vrst pivovarjev, kot tudi trgovin in uvoznikov piva. Na stojnicah bodo med drugim pivo točili pri pivovarni Pelicon, Varissh, Bevog, na stojnici Pivarne ter še in še. Seveda pa bomo na festu spoznali tudi nekaj novih obrazev, oziroma novincev na zmenku. Predstavili se bodo štajerci iz Lobika, ter domačini iz pivovarne Loo-blah-nah. Mogoče in po vsej verjetnosti najbrž pa še kdo.

Kdaj, kje in kako


Poletna edicija festivala burgerjev in piva bo zopet potekala na že znani lokaciji na Pogačarjevem trgu. Spet bo šlo za dvodnevno druženje, in sicer 2. in 3. julija, z začetkom ob 11. uri.Podrobnosti lahko najdete še na FB strani Pivo & Burger Fest.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

2. Grajski Festival Piva

Eden izmed festivalov piva, ki je na sceni debitiral lansko leto, je tudi Grajski Festival Piva v Sevnici. No, drugi vikend v mesecu juliju, pa bo lanskoletno druženje na gradu dobilo svoje nadaljevanje.

Tako kot lani, lahko tudi letos pričakujemo nekoliko manjši festival piva, ki bo potekal v sproščenem vzdušju sevniškega gradu. Obetamo si lahko nekaj zanimivih zvarkov, kjer bo vsak lahko našel nekaj zase. Poskrbljeno pa bo tudi za spremljevalni program. Poskusili boste lahko zvarke domačih pivovarn Brew Revolt in Volk Turjaški, ter še nekaj čeških, belgijskih, nemških in srbskih piv.  

Kdaj, kje in kako


Grajski Festival Piva se bo odvijal v atriju Gradu Sevnica, ki stoji na hribu s pogledom na to posavsko mestece. Datum, ki si ga morate piva željni označiti v koledar, pa je 9. julij. Pivo se bo točilo od 3. ure popoldan pa do 10. ure zvečer. Kaj več pa izveste na FB strani Grajskega Festivala Piva.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Grem Domov v Novo mesto - Festival Craft Piva

Vsako leto po koncu izpitov na faksu se novomeški študenti iz Ljubljane, Kopra in Maribora peš odpravijo proti dolenjski prestolnici. Doma pa jih na trgu od prihodu čaka jasno tudi zabava. In del te zabave je od lasnkega leta tudi Festival Craft Piva.

Tako se bodo tudi v mestu na ovinku reke Krke predstavili nekateri domači in tuji pivovarji, ki bodo poskrbeli, da obiskovalci ne bodo šli domov žejni. Za spremljavo pa bo kot vedno poskrbel še koncert, tokrat bo v glavni vlogi Magnifico. Piva bo dovolj za vse, med drugim ga bodo točili tudi Maister Brewery, Brew Revolt in Tektonik, ter seveda še kdo. Premierno pa se bo predstavil tudi prvi slovenski "beer truck" Tankr.

Kdaj, kje in kako


Pohod študentov in s tem tudi festival piva se bo že tradicionalno odvil na Glavnem trgu. Ljubitelji piva se bomo tam zbrali 9. julija v večernih urah. Več info pa na FB strani dogodka Grem Domov v Novo mesto.   

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Karavana Domačih Pivovarn v Kranju

Psi lajajo, karavana gre dalje. Nekaj takega pravi slovenski pregovor. No, tudi Karavana Domačih Pivovarn se je po neuspešnem poizkusu v Kranju prejšnji mesec odpeljala dalje v Škofjo Loko. Toda, za razliko od pregovora, se ta karavana vrača tudi v Kranj. 

Na kranjskem gradu se bo namreč v organizaciji Zavoda Prevhub, enega izmed promotorjev butičnega piva pri nas, odvila druga karavana. Na festivalu nam obljubljajo več kot 10 slovenskih domačih pivovarjev, kar pomeni, da nikakor ne bomo žejni. Seveda bo poskrbljeno tudi za jedačo, ogledali pa si boste lahko tudi varjenje piva v živo, jasno v izvedbi Društva Ljubiteljev Domačega Pivovarstva.

Kdaj, kje in kako


Dogodek se bo odvil na vrtu Gradu Khislstein v centru Kranja, in sicer 16. julija z začetkom ob 5. uri popoldan. Domov pa nas bodo začeli naganjati ob polnoči, ko se bodo pipice zaprle. Več informacij pa tudi na FB strani Karavane Domačih Pivovarn.  

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Arhiv

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.