četrtek, 16. junij 2016

Ime: Mammut Svetlo
Pivovarna: Mammut Beer, Kranj
Stil piva: Premium ležak
Vsebnost alkohola: 5%
Na voljo: steklenica - točeno

Ocena: 2,9 / 5
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 9/15 - OKUS: 8/15 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 5/10) 

Z gorenjskega konca naše deželice, predvsem iz Kranja, v zadnjem času poročajo o opažanjih nevarne divje živali, Mammuta. Na srečo preplah ni potreben, saj gre le za popolnoma novo slovensko pivo popolnoma nove pivovarne. Svoje delovanje je pivovarna otvorila s svetlim ležakom - nefiltriranim, nepastreiziranim, domačim. Torej, "prebudite mammuta v sebi".

Mammutovega svetlega ležaka natočimo s srednje veliko belo plastjo kremaste pene, ki je srednje obstojna. Pod njo pa se skriva popolnoma motno pivo žareče oranžno-zlate barve. Naš nos bo z lahkoto zaznal tipično aromo domačih svetlih ležakov, kjer prevladujejo kruhaste note. Le-te niso preveč izrazite, tako da lahko poberemo še nekaj pridiha bolj svežega travnatega značaja. Okus deluje zelo sveže, v njem pa se meša zelo blaga sladkoba s kruhastim občutkom, ter le nekoliko bolj zaznaven grenkobni značaj. Čisto na koncu pa okus pridobi še na svoji kiselkasti in poprasti kvaliteti, vendar je ta občutek zelo mil.

Tako kot lahko od domačega svetlega ležaka pričakujemo, preprosto in lahko pitno pivo, ki nam ponudi dovolj okusa. S svojim svežim občutkom in predvsem lahkotnostjo telesa pa bo še bolj sedlo, ko se živo srebro v termometrih še bolj povzpelo.
Kje ga najdem?
  • Terasa Bar (Kranj)
  • Gostilna Kot (Kranj)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Arhiv

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.