torek, 07. junij 2016

Ime: Terasa Bar Red Ale
Pivovarna: Kranjska Pivovarna, Kranj; za Terasa Bar, Kranj
Stil piva: Jantarni ale
Vsebnost alkohola: 5,3%
Na voljo: točeno

Ocena: 4 / 5
(IZGLED: 5/5 - AROMA: 12/15 - OKUS: 12/15 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 7/10) 

Terasa Bar iz Kranja je med ljubitelji piva poznan kot eden največjih ambasadorjev slovenskega kraft piva na gorenjskem in tudi širše. Sedaj pa so storili še korak dlje in od nedavnega si lahko na terasi Terase naročite tudi njihovo lastno pivo Red Ale.

Natočijo nam zelo motno pivo rdečkasto-bakrene barve, ki na vrhu ustvari še srednje veliko peno bež barve. Ta glava je srednje obstojna a zelo gosta in kremasta. Aroma tega zvarka je precej nežna, kot se spodobi za stil, a vseeno z lahkoto zapazimo sladni značaj, kjer se znajde karamela in nekaj kosmičev. Kasneje pa se v naš nos prikrade še rahel sadni pridih. Okus odlikuje nežna sladkoba sladu, kjer za dodaten čar poskrbi še sadni značaj jagodičevja. Za konec pa nas obišče še čisto blaga hmeljna grenkoba.

Ta rdeči ale je tako srednje polnega telesa in z blago karbonacijo. Ima zelo žametni občutek, ko z lahkoto steče navzdol po grlu in nam ponudi ravno dovolj okusa. Izredno simpatično pivo z nežnim karakterjem.
Cena: 2,4€ (0,33l: točeno; v pubu)

Kje ga najdem?
  • Terasa Bar (Kranj)
 ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Arhiv

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.