torek, 07. junij 2016

Ime: Radler Red Orange
Pivovarna: Pivovarna Union, Ljubljana
Stil piva: Radler
Vsebnost alkohola: 2,5%
Na voljo: steklenica - pločevinka

Ocena: 2,4 / 5
(IZGLED: 1/5 - AROMA: 9/15 - OKUS: 7/15 - TELO: 2/5 - KONČNI VTIS: 5/10)

Unionov Radler Red Orange je še ena izmed variant radlerjev, ki jih najdemo na naših policah, čeprav jih je bilo v preteklosti še veliko več. Če so pivo poskušali mešati z vsemi različnimi sokovi, so tokrat tej pijači dodali še rdečo pomarančo.

S svojo rožnato rdečo barvo, ki je popolnoma motna, nam ta radler takoj pade v oko. Na vrhu se za nekaj kratkih trenutkov ustvari še milnata bela glava, ki v sebi skriva še neak jrožnatega odtenka. Aroma je zelo izrazita in prijetno sadna. Sladke note pomaranče v trenutku prikličejo spomine na stare dobre Nimm 2 bombone. Okus sledi aromi s svojim sadnim značajem in dokaj izrazito sladkobo, čeprav sam saldkor ni pretirano izrazit. Na koncu pa nam ta radler lahkega telesa ponudi še zelo blag kiselkasti finiš pomaranče. 

V primeru tega radlerja gre za zvarek, ki je sicer daleč stran od piva po vseh značilnostih. Toda kot radler in mogoče še posebej kot osvežilna pijača je presenetljivo zanimiv in okusen. S svojo aromo in okusom pa bo všeč ljubiteljem sladkih sadnih pijač in sladkih koktejlev. Kot pivo dobi odločen "ne", kot okusna pijača pa mu je treba dati "da". 
Kje ga najdem?
  • skoraj povsod
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Arhiv

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Kategorije

VMenu

Zagotavlja Blogger.