četrtek, 23. junij 2016

Ime: Elderflower Ale
Pivovarna: Lobik Brewery, Maribor
Stil piva: Ameriški pale ale
Vsebnost alkohola: 4,2%
Na voljo: točeno

Ocena: 4 / 5
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 13/15 - OKUS: 12/15 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 8/10)

Mariborsko butično (nano) pivovarno Lobik sestavlja četverica nadebudnih pivovarjev, ki s pivom rada eksperimentira. Eden izmed rezultatov njihovega dela je tudi bezgov ale, s katerim so se predstavili tudi publiki na Ljubljanskem Festivalu Piva.

Bezgov ale se predstavi z zelo motno oranžno-zlato barvo in razmeroma majhno belo peno, ki pa kar vztraja na svojem mestu in lepo dopolni izgled. S svojo aromo nas v trenutku popelje na prijeten sprehod ob gozdu, kjer se grmi cvetočega bezga nahajajo v izobilju. Okus se začne z nekaj blage, rahlo sadne sladkobe, ki jo nato prekrije zmerna, a precej lahko zaznavna hmeljna grenkoba. Zelo lahkega telesa, a s konkretno karbonacijo nam v pookusu podari še sramežljiv grenkobni občutek, ki ga spoznamo že prej.

Pivo se tako izkaže kot zelo lahkotno in predvsem osvežilno, poletno pivo. Očara nas s svojo nežnostjo okusa, popolnoma pa nas prevzame s svojo prijetno in svežo aromo, ki prikliče spomin na staro, dobro "šabeso". Prostor za izboljšanje se najde predvsem v finišu, ki ga na trenutke malo zmanjka. Vsekakor pa super poletna osvežitev.
Cena: 2€ (0,3l; točeno; na festivalu)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Arhiv

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.