sobota, 11. junij 2016

Ime: Majmun Craft Lager
Pivovarna: Majmun, Kamnik
Stil piva: Premium ležak
Vsebnost alkohola: 4,7%
Na voljo: steklenica

Ocena: 3,2 / 5
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 10/15 - OKUS: 10/15 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 5/10) 

Majmun Craft Lager je novinec na slovenski sceni piva. Zvarek je pivo stila premium ležak, kar pomeni, da gre za kvalitetnejšo izvedbo svetlega ležaka, ki je ponavadi v domeni industrijskih pivovarn. Majmun je slovenska blagovna znamka, ki pa je polnjena pri naših severnih sosedih.

Izgled samega piva zaznamuje dokaj motna in žareča oranžno-zlata barva, dopolni pa ga še srednje velika in še kar obstojna pena, ki je rahlo rumenkaste bele barve. Naš nos z lahkoto zajame značilno aromo domačih svetlih ležakov, ki smo jih pri nas navajeni predvsem iz gostilniških pivovarn. V aromi se namreč prepletajo prijetne, nežne travnate note na začetku, le-te pa se potem rahlo umaknejo pridihom svežega kruha. Okus je lepo uravnotežen z nežno kruhasto sladkobo na začetku, ter zmerno hmeljno grenkobo na koncu. V pookusu pa za dodatek poskrbi še zelo blag poprasti priokus. 

Majmun se izkaže za srednje lahko in preprosto pitno pivo, ki nam ponudi dovolj okusa. Mogoče ne gre za najboljši ležak, ki ga lahko spijemo, to je res. Velja pa tudi, da je korak pred mnogimi drugimi, ki so nam na voljo.  
Cena: 3,8€ (0,5l; steklenica; v pubu)

Kje ga najdem?
  • Caffe Petkovšek (Ljubljana)
  • DuBop (Ljubljana)
  • News Cafe (Portorož)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

1 komentar:

  1. Tudi v bistroju orhideja na kamniski obvoznici ga imajo.

    OdgovoriIzbriši

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Arhiv

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.