petek, 24. junij 2016

Ime: OL #2 Pale Ale
Pivovarna: Tektonik Kraft Pivovarna, Ljubljana
Stil piva: Ameriški pale ale
Vsebnost alkohola: 5,1%
Na voljo: točeno

Ocena: 3,7 / 5
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 12/15 - OKUS: 11/15 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 7/10)

OL-2 je oznaka naslednjega zvarka v seriji Tektonikovih tektoničnih varov, ki jih bomo lahko spoznali samo v omejeni seriji, samo v točeni obliki. V pivovarni so ga podnaslovili "summer ale", torej lahko pričakujemo nežnejše, osvežilno in lahko pitno pivo.

Pokaže se kot kar precej motno pivo zlate barve, na vrhu katerega sedi srednje velika penasta bela glava, ki ima srednjo obstojnost. Začne se z zmerno sadno aromo saldkih sadežev, mogoče celo malo dodatka bezgovih not, katerim se nato pridružijo še zelo blagi zeliščni pridihi. Naše brbončice bojo zaznale rahlo sadno sladkobo, ki preide v blago hmeljno grenkobo, ta pa postane proti koncu le za odtenek bolj izrazita. Ta občutek se nadaljuje še v pookus, ki je zmeren, a kar traja in traja, vsake toliko pa vskoči še zelo nežen sadni priokusek.

Telo tega zvarka je po pričakovanjih dokaj lahko, k svežemu občutka tega vara pa kar veliko doda še živahnost mehurčkov v pivu. Odlična izbira za poletje, ki nas bo navdušila s svojo nežnostjo, lahkotnostjo in svežino. Uživaško.   
Cena: 1,5€ (0,3l; točeno; na festivalu)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
 

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Arhiv

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.