petek, 17. junij 2016

Ime: Brezalkoholno Pivo
Pivovarna: Pivovarna Union, Ljubljana
Stil piva: Brezalkoholno pivo
Vsebnost alkohola: 0,5%
Na voljo: steklenica - pločevinka

Ocena: 1,4 / 5
(IZGLED: 2/5 - AROMA: 5/15 - OKUS: 4/15 - TELO: 1/5 - KONČNI VTIS: 2/10)

Brezalkoholna piva (in če smo natančni tudi nizkoalkoholna) so pri nas zaenkrat še v domeni industrijskih pivovarjev. To pa morda res ni najboljši obet, kar se tega zvarka tiče. 

Značilni ležakov izgled tega Unionovega brezalkoholneža označi zlato-rumena barva, popolnoma jasna, ki ima na vrhu še razmeroma majhno in nikakor obstojno belo peno. Aroma je nekoliko zadržana, še najbolj pa spominja na moker karton z nekaj sladkimi jabolčnimi pridihi, ki pa ne delujejo ravno prijetno. Tudi okus nas ne navduši s svojo pretirano sladkobo. Nekaj grenkobnega občutka se nam sicer ponudi čisto na koncu, toda komaj kaj res omembe vrednega.

Gre torej za zelo prazno in vodeno pivo, na nek način nekaj, kar bi dobili, če bi v kozarec natočili vodo s katero smo oprali sod piva. Če pa smo čisto pošteni, od brezalkoholnega piva industrjiske izdelave tudi nismo pričakovali kaj več. Izgleda, da bomo še kar nekaj časa čakali na brez- (ali nizko-) alkoholno pivo, ki bo navdušilo.  
Kje ga najdem?

  • skoraj v vseh trgovinah po državi

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Arhiv

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.