sobota, 04. junij 2016

Ime: Tuš Gold
Pivovarna: za Tuš Trgovine proizvedeno v EU
Stil piva: Svetli ležak
Vsebnost alkohola: 4,3%
Na voljo: steklenica - pločevinka

Ocena: 1,6 / 5
(IZGLED: 3/5 - AROMA: 5/15 - OKUS: 4/15 - TELO: 2/5 - KONČNI VTIS: 2/10)

Gold je ime zadnjega supermarket piva, ki se je pojavil pri nas. Seveda gre za svetli ležak, kot je to skoraj v vseh primerih, narejen pa je za trgovsko verigo Tuš.

Izgled zaznamujeta kristalno jasna zlata barva, sicer rahlo bleda, ter srednje velika bela glava, za katero bi težko trdili, da je obstojna. Tipična aroma industrijskega ležaka je sicer rahlo zadržana, vendar vseeno lahko prepoznamo nekaj sladnih not, kjer se skriva tudi koruza. Telo tega piva je zelo lahko, vodeno in prazno. Na začetku nam ponudi nekaj sladkobe, sledi pa precej neprijeten zaključek, kjer se mešajo spomini na zdravila in kovinski priokus. 

Gre za še en zvarek, katerega okus bomo z veseljem in tudi brez težav pozabili. Sicer pa kaj veliko več od teh piv ponavadi tudi ne pričakujemo. 


0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Arhiv

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.