sreda, 27. januar 2016

Ime: Black Jack Stout
Pivovarna: Pivovarna Vizir, Črnomelj
Stil piva: Stout
Vsebnost alkohola: 5%

 Ocena: 3,2 / 5

Black Jack iz Vizirja - tradicionalni angleški stil, varjen na belokranjski način. Ime za ta zvarek so pivovarji edine belokranjske pivovarne izbrali med vsemi predlogi, ki so jih podali ljubitelji njihovega piva - tako smo dobili Black Jack stout. 

Ta temni žrebec nas osvaja s popolnoma črno barvo, na vrhu kozarca pa lahko opazimo še dokaj majhno peno zelo temne bež barve. Aromo zaznamujejo note praženega sladu, poleg pa tudi nekaj kave - vonj sicer ni pretirano močan, toda vseeno zelo lahko zaznaven in prepoznaven. Bogata praženost in kavni priokus dominirata tudi v napadu na naše brbončice, na koncu pa se spremenita v zelo rahle kiselkaste note z nekaj blage grenkobe.

Na splošno v okusu prevladuje praženi občutek, toda vseeno pusti pivcu, da lahko uživa v pivu. Zvarek je sam po sebi sicer zelo piten, vendar pa je njegovo izjemno lahko telo na trenutke kar malce prazno on vodeno. Pogrešamo tisti kremasti občutek konkretnih stoutov. Zna pa ravno zaradi te lahkotnosti biti všeč ljubiteljem temnih ležakov, ki iščejo nove izzive. 

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Arhiv

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Kategorije

Zagotavlja Blogger.