nedelja, 13. december 2015

Knap Kramp


Ime: Kramp
Pivovarna: Pivovarna Knap, Kisovec
Stil piva: Stout
Vsebnost alkohola: 5%

Ocena: 3,2 / 5

Kramp je nepogrešljiv pripomoček knapov in obenem tudi eden izmed njihovih simbolov. To je popolnoma jasno tudi pivovarjem v zavedni zasavski "ciganski" pivovarni Knap, ki so tako v svojo serijo piv Cajg dodali nov zvarek - družbo prvencu Hercu bo tako delal stout po imenu Kramp.

V kozarec si bomo tako natočili kot premog zasavskih knapov črno pivo, ki ga bo pokrivala dokaj velika, a zelo neobstojna pena kremaste barve. Vonj tega piva je zelo izrazit, v njem pa prevladuje zelo konkretna aroma praženega sladu, ki mu družbo delajo še note kave. V ozadju lahko zaznamo še nekaj blagih, a prijetno svežih hmeljnih not, vendar le na začetku. Če nas je aroma udarila že na samem začetku, pa se praženi okus začne bolj blago. Toda v ustih ostane še kar nekaj časa, medtem ko je konec pookusa že precej prežgan. Grenkoba je sicer na trenutke rahlo bolj zadržana, toda je prisotna. 

Ta knapovski stout tako zaznamuje zelo močna aroma in razmeroma konkreten pražen občutek v okusu, toda obenem je njegovo telo vseeno zelo lahko, še posebej ker gre za stout. Pitno, toda zelo praženo. 

Ni komentarjev:

Objavite komentar