ponedeljek, 06. november 2017

Ime: Who Cares Editions Panikka
Pivovarna: Bevog Brewery, Bad Radkersburg

Stil piva: Lahki IPA
Vsebnost alkohola: 3,8%
Na voljo: pločevinka

Ocena: 3,8 / 5 → tako se dela
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 12/15 - OKUS: 11/15 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 7/10)

V Bevogu so lahki IPA po imenu Panikka zvarili v sodelovanju z murskosoboškim MIKK klubom, saj pravijo, da so tam "nekoč preživljali prosti čas, pa hodili tja na koncerte, delili kreativnosti in ideje".

Takoj, ko nastopi Panikka, v nas udari zelo prijetna in zapeljiva hmeljna aroma kopice tropskih sadežev, kasneje pa še nežne borove notice. Pivo se skrije pod srednje veliko belo glavo, ki pod sabo zelo kmalu razkrije skorajda jasno jantarno telo. Naše brbončice se najprej spoznajo s kar občutnim sladkim značajem breskve, sledi pa solidna, rahlo travnato obarvana grenkoba. Ta pa se nadaljuje še v krajši pookus, kjer še poudari svoj travni karakter.

Preprosto pivo z vsemi pravimi atributi - lahkotno telo, nizka alkoholna stopnja, vabljiva aroma in solidna hmeljna grenkoba. Točno to, kar se od takega piva pričakuje, tako da jih lahko odpreš kar par zapovrstjo.
Kje še ga najdem?
  • MIKK Klub (Murska Sobota)
  • Pivarna (Maribor)
  • Isabella Food & Wine (Maribor)
  • Pivoljub (Ljubljana)
  • Že v redu, Primož (Ljubljana)
  • Za Popen't Pivoteka (Ljubljana)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Arhiv

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.