sobota, 04. november 2017

Ime: Citrus Wheat
Pivovarna: Thirsty River Brewing, Bovec

Stil piva: Pšenični ale
Vsebnost alkohola: 5,2%
Na voljo: točeno

Ocena: 3,1 / 5 → ta je pa dober
(IZGLED: 3/5 - AROMA: 10/15 - OKUS: 9/15 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 6/10)

V prvi bovški pivovarni, ki svoja piva toči v svojem taproom-u, ponujajo med drugimi poslasticami tudi Citrus Wheat - pšenični ale, v katerem se je znašla tudi pomarančna lupinica.

Pokrit s srednje obstojno belo glavo, se v kozardu znajde rahlo motno pivo, oranžno-jantarne barve. V nos se prikradejo prijetne citrusne arome, ki jim nekje v ozadju poseben čar da še rahlo začinjena nota. Tudi v okusu nas zapelje citrusni karakter z rahlo kiselkasto noto, medtem ko v koncu občutimo še rahlo zadržano, a vseeno zaznavno grenkobo. Le-ta pa se nato nadaljuje še v srednje dolg pookus.

Nezakomplicirano pivo lahkotnega telesa in citrusnega značaja s poletnim značajem. Preprosto pitno, sveže in tako pivo, ki preprosto odžeja. 
Kje še ga najdem?
  • Thirsty River Brewing (Bovec)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Arhiv

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.